Työn raskaan raatajat ovat lomansa ansainneet. Kohti uusia tuulia ja suurta cityä – Arusha, täältä tullaan. Iloisin mielin matkalaiset pakkautuivat kalpeanaamoille varattuun matatuun ja rynkyti-rynkyttivät kohti määränpäätänsä. Ilmastoinnin puutos laittoi ahterit hikoamaan, mutta mitä siitä, kohta ollaan luksuslomalla.

Ensimmäinen epäilys iskeytyi hiestyneiden kannikoiden omistajiin, kun bussintynkä pysähtyi ”hotellin” eteen. Hmmm, karu eteinen, mutta huoneet ovat varmasti toista tasoa. Onneksi majapaikan sähköt olivat poissa, kun rinsessa ja blondienkeli avasivat sviittinsä oven. Onko tässä joku erehdys, miksi avaimemme sopii vaatekaapin oveen??? Oli siellä ikkuna katonrajassa, KÄYTÄVÄLLE! Onneksi reissulaiset maksoivat etukäteen kahdesta yöstä, ettei tarvinnut siirtyä avarampiin maisemiin.

Kyrsiinnyttyään vetämättömiin kimppavessoihin ja kylmää vettä valuttaviin yhteissuihkuihin, sankarit Suomesta ottivat taksin alle ja surauttivat kohti maasta taivaisiin kehuttua illanviettomestaa kaukana kaupungista. Ruoka oli njamhyvää, ja blondienkeli kaipasi vain musiikkia pikkukorvilleen. Liekö Ukko Ylijumala kuullut tämän vienon pyynnön, sillä samalla silmäniskemällä rytevä deejiiukko kiipesi koppiinsa ja väänsi nupit kaakkoon. Sankarit poistuivat teknoräppihelvetistä viitat hulmuten.

Illan ollessa vielä nuori ottivat, jo aavistuksen väsyneet, reissurähjäläiset uuden taksin alle ja päättivät kuiskata määränpäätoiveensa kuskin karvaiseen korvaan. Liekö ollut vaikkua, tahi jotain puutetta englanninkielen osaamisessa, mutta konkkaronkka päätyi epämääräisen syrjälle kujalle eiminnekään. Mölönpölöötä aikansa tankattuaan kuski kilautti kaverille, jonka korvat olivat putsattu ja englantikin taittui. Reggaebaariinhan nämä Suomileijonat on vietävä. Uukäännös ja eteenpäin.

Illan viimoinen etappi oli klubi kaupungin ulkopuolella. Paikallisten klubi. Paskajäykät valkonaamat saivat jokusen mustan naaman kääntymään hiipiessään sisään, ja hetken sinisilmien takana piipahti ajatus, onko tämä hyvä idea. Oli se. Klubin johtaja, hurmaava kumararyhtinen papparainen, huolehti arvovieraistaan esimerkillisesti koko illan. Saattoipa jopa rinsessan ja blondienkelin vessaan, ja piti oven takana vahtia ulkopuolisten hyökkäysten varalta. Tulihan niitä jokunen, lähestymisyrityksiä, mutta tiukalla otteella henkilökunta läiski kiinnostuneet kauemmas.

Ai niin, luulitteko Michael Jacksonin olevan kuollut ja kuopattu? Ehei, siellä se vetää keikkaa Arushan lähiössä ja täydessä terässä. On saanut jopa vähän rusketusta.

Kaikki kaunis loppuu aikanaan, ja ilta päättyi vaatekaappiin. Helvetillisen metelin voimin kasvatettiin silmäpusseja sekin yö. Hyvää huomenta.

Epätoivoisena hetkenä tekee epätoivoisia tekoja. Taas taksi alle ja lähimpään hotelliin, jossa on uima-allas. Ryytyneet matkaajat hypistelivät kuppahotellinsa reikäisiä ja kusenpolttamia pyyhkeitä ja pällistelivät silmät ymmyrkäisinä loistohotellin tarjontaa. Joo, olisi vähempikin riittänyt. Blondienkeli pelasti tilanteen pummaamalla porukalle samanlaiset pyyhkeet kuin muillakin, kusenpolttamat pidettiin piilossa kassissa. Auvoa oli auringossa.

Kotiin palattiin kiireellä. Älkää, hyvät kanssaihmiset, lähtekö lomalle. Se voi olla yhtä helvettiä.

Ume shuhudia miujuza.Silmänisku

1287508580_img-d41d8cd98f00b204e9800998e