Aurinko, oi aurinko. Viikko pärähti käyntiin reiluhkolla vesimäärällä, kun Tansanian taivas antoi kuin saavista kaataen. Ei kai sitä parane matkalaisten pikkujalkoja mutaisella tiellä uittaa, joten etätehtäviä ja kehittämistyötä saivat armon daamit tehdä. Kyllä siitä kehittyikin varsinainen päivä, päiväunineen kaikkineen.

Männäviikolla suomalaisten rytmiryhmä suunnisti Arushaan, joka on ihan kaupunki isolla koolla. Löytyi afrikkalainen versio Tiimarista, supermarketti ja janoisten matkalaisten iloksi paikallinen kuppila. Hymy kyllä hyytyi hiljalleen, kun katse kääntyi terassilla roikkuviin lihoihin. Olut oli lämmintä ja tuopissa baarimikon sormenjälkiä. Toilettiosasto vaati käyttäjältään hajuaistittomuutta, joten herkkäkärsäiset pidättelivät kotivessaan asti. Hmph, ei siitä sen enempää.

Täyden palvelun maa – Tansania. Meneillään on kaikenlaisia vaalikampanjoita, megafoonit pauhaavat kaduilla kun parhaita ehdokkaita esitellään. Ajan haaskausta tuo lienee, sillä voittaja on jo selvillä. Äänestyskopissa vaaliviranomaiset kirjoittavat ystävällisesti ehdokkaan numeron äänestäjän lappuun. Täyttä palvelua, tosiaan.

Alkuperästään on oltava ylpeä – siitä syystä lienee suomalaiset ovat iltapimeällä mäiskineet mölkkyä talon pihalla, pelanneet Aliasta suut vaahdossa ja lukeneet sellaisten kirjailijoiden kuin Mika Waltarin opuksia. Jokapäiväiselle kävelylenkille kun saisivat vielä kävelysauvat, niin kyllä siinä Suomi-kuva kiillottuisi kirkkahaksi paikallistenkin mielestä. Kävelystä puheenollen, tunnin matka harjoittelupaikan riemukkaiden lasten luokse taittuu jo reteästi. Lihasta pukkaa jalkaosastolle.

Jotta selviäisitte kateudestanne matkalaisia kohtaan, paljastettakoon myös aavistus elon kurjuudesta. Blondimme on saanut vakavan tartunnan mistä lie keuhkopöhöstä, ja ysköksiä on lennellyt tasaisesti ympäri taloa. Jossain näistä ysköksistä piileskeli neidin ääni, sillä sekin hävisi yhtä mystisesti kuin paikallinen vessapaperi nenänniistossa. Onni onnettomuudessa, kultakurkkumme puhekyky palasi omistajalleen minttuviinaan kätkeytyneenä. Varmuuden vuoksi tautiset pohjoismaalaiset käytetään huomenna paikallisen tohtorin tutkittavana. Se lienee jo uusi tarina.

Mgonjwa amepata tahafifu.Tukittu